نصب تجهیزات درون رک بدون برنامه ریزی از پیش انجام شده می تونه مسائل و مشکلاتی رو ایجاد کند . شما ممکن است فضای کافی برای تجهیزات و کابل ها و پچ پنل ها نداشته باشید. بنابراین رک دیاگرام کمک خواهد کرد تا در بهینه ترین حالت تجهیزات را درون رک سازماندهی کنید.
در زیر چند نکته برای ایجاد رک دیاگرام ذکر می کنیم:

•مشخص کردن هدف:
قبل از هر چیز مشخص کنید که کدام تجهیزات و رک ها رو میخواین سازماندهی بکنید. برای این کار بهتره که لیستی از تجهیزات مدنظر تهیه کنید و ابعاد و اندازه های تجهیزات رو هم توی لیست درج کنید. همچنین باید توی ثبت اندازه ها، فضای خالی رو که برخی از تجهیزات برای جریان هوا نیاز دارن لحاظ کنید.
•مقیاس گذاری تجهیزات:
یک رک relay فضای کلی حفره هاش دارای ابعاد 0.625 و 0.625 و 0.5 هست. مجموعه ای از این حفره ها یک واحد rack mount در نظر گرفته میشن به اندازه 1.75" اینچ که با مخفف RMU نمایش داده می شود .
اگه رک دیاگرام رو بخواین به صورت دستی طراحی کنید باید سایز هر کامپوننت را دانسته و سایز آنها را  برحسب RMU بدست بیاورید تا بتوانید فضای مورد نیازرا درون رک اختصاص بدید. اما با استفاده از نرم افزارهایی که در این زمینه وجود دارن مثل Edraw، Visio ، SmartDraw و ... با انتخاب نوع کامپوننتی که میخواین توی رک جا بدین سایز اون برحسب RMU به طور خودکار در نظر گرفته میشه.
•ترسیم رک:
اولین چیزی که باید ترسیم بشه خود رک هست. پس رک رو با ابعاد واقعی رک موجود ترسیم کنید.
•ترسیم چیدمان تجهیزات درون رک ترسیم شده:
هر کدوم از تجهیزات رو با مقیاس RMU که قبلا مشخص کردید داخل رک ترسیم کنید و شاید نیاز باشه تا اونقدر تجهیزات رو جابه جا کنید تا در جای مناسبش قرار بگیره و به سازماندهی مطلوب برسین. برای مثال بهتره تجهیزاتی که مکرر باید بهشون دسترسی داشته باشین مثل پچ پنل ها جلوی دیدتون باشن یا حتی یه خرده پائین. این باعث میشه کارتون سریعتر و ساده تر بشه.
در ضمن تجهیزات ترسیم شده داخل رک رو حتما برچسب گذاری کنید تا جستجو و ردیابی اونها در مواقع لزوم ساده تر باشه.
•تخصیص فضای کابل :
تخصیص فضا برای کابل ها رو فراموش نکنید . معمولا فضای بلا استفاده بالای رک برای سازماندهی کابل ها فضای مناسبی هست. مخصوصا در محیطهایی که چند رک کنار هم قرار دارن حتما فضای وسیع تری رو برای کابل ها درون رک در نظر بگیرید تا مسیریابی کابل ها ساده تر بشه.
•پر کردن فضاهای تخصیص نیافته رک:
برای بخش هایی از رک که به هیچ تجهیزی اختصاص داده نشده پنل خالی (blank panel) ترسیم کنید البته در عمل هم بهتره به لحاظ زیباشناسی از blank panel برای پر کردن فضاهای تخصیص نیافته رک استفاده کنید .

 

اشتراک گذاری: